[...] oleju lnianego Przede mna jeszcze jeden posilek:150g swierzego pstraga przygotowanego w piekarniku(temperatura okolo 180 stopni ,czas przygotowania okolo 10-15 min)+jakies surowe warzywko +olej 15g Ponizej aktualnie zdjecia,ktore wykonalem jakies 10 dni temu http://images40.fotosik.pl/1385/5808f00ff138cdccm.jpg [...]
[...] 34g tłuszczu i ok 110g węglowodanów dziennie i miała ok.1100 kalorii. zawierała takie składniki jak jaja, twaróg, chude mleko, drób, pieczywo razowe, warzywa gotowane i surowe, odrobinę masła i oliwy z oliwek. I wiecznie byłam na niej głodna... Hehe, dopiero teraz się dopatrzyłam, że rozkład b t w został dokładnie opisany tylko w pierwszym [...]
[...] aerofagią. Gdy do tego dodamy jeszcze napój gazowany - efekt dźwiękowy murowany. Nie bez znaczenia jest również skład jedzenia. Odbijanie nasilają tłuszcz, cukier, surowe warzywa i owoce oraz duże ilości wypijanej kawy, herbaty i soków owocowych, szczególnie grejpfrutowego. Dolegliwość ta jest także częściej spotykana u palaczy. Gazy [...]
[...] zdolności antyoksydacyjne. Dobre zdrowie zapewni nam tylko odpowiednia ilość witamin. Niedobór może mieć niebezpieczne skutki. Dlatego ważne by nasza dieta obfitowała w surowe warzywa i owoce, w pełnoziarnisty chleb, nieoczyszczone kasze, ryże i makarony. Witaminy dzielimy dwie grupy: I grupa: rozpuszczalne w tłuszczach: A, D, E, i K, II [...]
[...] lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu -podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek) -wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe -jaja [...]
[...] wytrzymałość, a dawka zwiększona o 7 razy, odgrywa kluczową rolę w rozwoju mięśni i produkcji testosteronu. Jak spożywać: Staraj się jeść ostrygi raz w tygodniu. Mogą być surowe, gotowane lub z puszki. Nie należy ich smażyć. 2. Chuda wołowina Składniki odżywcze w niej zawarte: - białko - żelazo - magnez i cynk - tłuszcze nasycone Fakty: [...]
[...] lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu -podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek) -wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe -jaja [...]
Od jakiegoś czasu spotykam sie z przepisami na kotajle, do ktorych dodaje sie surowe jajka. Nie mieszkam na wsi, wiec nie mam dostepu do cudownych świeżych jaj, wiec kupuje w supermarkecie 'świeże jaja'. Koktajle zawierające surowe jajka popiera duzo osob, nawet na tym forum, m.in. e-lite (w jakims temacie widzialem jak dał przepis na koktajlik [...]
[...] grejpfruty), winogrona, banany, brzoskwinie, śliwki. Zwłaszcza owoce bogate w witaminę C (cytrusowe i jagodowe) mogą pomóc w zwalczaniu infekcji. Można podawać je surowe, a także przyrządzać z nich kompoty, soki, kisiele, musy owocowe. Jako dodatek do pieczywa zjadamy dżemy owocowe. Tłuszcze Do smarowania pieczywa używamy masła i [...]
[...] mikroelementów, najdoskonalsze bialko, oraz enzymy, które gina w temperaturze ponad 46 stopni. Choremu nalezy, w zaleznosci od apetytu i rodzaju nowotworu, podawac zóltka surowe, rozmacone i zalane cieplym, ale nie goracym rosolem, aby nie zniszczyc enzymów. Takie buliony z zóltkiem moga byc na poczatku jedynym pozywieniem - min. 4 zóltka i [...]
[...] ryże, makarony, mięsa drobiowe (lubię - nie nudzi mi się), wołowina (tatar bardzo bardzo),jaja, oliwa z oliwek, masło ew. ser do smarowania (3 razy mniej kalorii), ryby surowe (sushi - sam często robię), wędzone , ew. śledzik (octowy lub czysty), w cholerę wody do picia (lubię, nie zmuszam się), magnez, witaminki. Ogólnie - pełna kultura. [...]